12.10
sobota
12.00
Wąsik i sekrety gotowania
Wspólnie z Christoperem Siemieńskim autorem książki „Wąsik i sekrety gotowania” wybierzecie się na wakacyjną wyprawę do wiejskiego gospodarstwa i poznacie sekrety kuchni! Dowiecie się skąd bierze się mleko, gdzie rosną pomidory, z czego powstaje mąka, a także podpowiemy jak dzieci mogą samodzielnie albo z rodzicami zrobić z mleka domowy twaróg, usmażyć naleśniki, przygotować sałatkę czy upiec pizzę. Przepisy zawarte w książce, pomyślane specjalnie z myślą o małych czytelnikach opracował Mikołaj Rey, uczestnik Master Chef, autor programów i książek kulinarnych.
Czas trwania: 60 minut | Miejsce: sala Gloria | Wiek: 5+ | Bilety: 5 zł
Liczba miejsc jest ograniczona. Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w programie. Bilety na wydarzenia dostępne w kasie Bytomskiego Centrum Kultury lub on-line: bck.systembiletowy.pl
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury – państwowego funduszu celowego.